Anadolu Efes, Veri Merkezi Optimizasyon Projesi’nin ilk fazını başarıyla tamamladı.

Anadolu Efes, kurum içerisinde de sürdürülebilir verimliliğe odaklanıyor.



Anadolu Efes İş Çözümü Teknolojileri (Business Solutions Technology - BST) Direktörlüğü, Bilgi Teknolojileri Transformasyon programı kapsamında yürüttüğü Veri Merkezi Optimizasyon Projesi’nin ilk fazını başarıyla tamamladı.

Proje ile performans artışı ve maliyet tasarrufunun yanı sıra, gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları neticesinde CO2 ayak izini küçülten Anadolu Efes, yaklaşık 120 ağacın ömrü boyunca atmosferden temizlediği miktara eşit karbondioksitin doğaya karışmasının önüne geçti.

Anadolu Efes, gerçekleştirdiği Veri Merkezi Optimizasyon projesinin ilk fazı sonucunda, performans artışı ve maliyet tasarrufu elde etmesinin yanı sıra, çevre koruma ve sürdürülebilirlik çalışmalarına da katkı sağladı. Şirket içerisindeki sunucuların soğutmasında yüksek miktarlarda enerji tüketen sistemlerin kapatılmasıyla, yaklaşık 120 ağacın ömrü boyunca atmosferden temizlediğine eşit miktardaki karbondioksitin doğaya karışmasını önledi.

Veri Merkezi Optimizasyon Projesi ile teknolojik olarak eski kalmış fiziksel sunucuları kapatarak iş çözümleri uygulamalarını sanal sunuculara taşıyan Anadolu Efes İş Çözümü Teknolojileri Direktörlüğü, Anadolu Efes BST ve Anadolu Bilişim uzmanlarından oluşan proje ekibi öncülüğünde, ilk olarak sunucu envanterini inceleyip, geçiş planı oluşturdu. Buna göre; mail sistemi, veri tabanı, dosya sunucusu gibi toplam sunucuların %17’si konsolide edilerek bir takım iş uygulamaları ile birlikte Anadolu Bilişim Data Center’ı sanal sunucu altyapısında konumlandırıldı. Böylece yeni sunucu ve ek donanım yatırımı yapmadan, işletim maliyetlerinden tasarruf sağlandı ve uygulamaların performans ihtiyaçları karşılandı.

Optimizasyon çalışmalarına aralıksız olarak sürdüren Anadolu Efes İş Çözümü Teknolojileri, iş süreçlerinde verimliliğin artırılmasına yardımcı olacak performans artışı, yatırım ve işletim maliyeti optimizasyonun yanı sıra, ekip içinde sürdürülebilirlik farkındalığını arttırmaya yönelik proje ve faaliyetler ile çevre koruma ve sürdürülebilirlik çalışmalarının önemini göz önünde bulundurmaya devam edecek.