Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksinde İlk Türk Firması Anadolu Efes

Dünyanın en büyük firmalarının ekonomik, çevresel ve sosyal faktörlere göre finansal performansını takip eden Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) yer alan ilk Türk firması Anadolu Efes oldu. DJSI 2013 Gelişmekte Olan Pazarlar Kategorisi’nde yer alan Anadolu Efes, birçok farklı sürdürülebilirlik ölçütünde başarılı performans sergiledi.

Dünya çapında önde gelen firmaların finansal performansını takip ederek sürdürülebilirlik kriterlerine göre sıralama yapan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) Anadolu Efes çok önemli bir başarıya imza attı. Sosyal, ekonomik ve çevresel kriterlere göre sürdürülebilirlik konusunda en başarılı firmaları sıralayan endekse girmeyi başaran ilk ve tek Türk firması Anadolu Efes oldu.

Su tüketimi, enerji ve emisyon yönetimi, ambalajlama, ürün sorumluluğu, değer zincirinin geliştirilmesi, yetenek yönetimi, operasyonel güvenilirlik ve toplumsal gelişim alanlarında performansını daha da geliştirmeyi hedefleyen Anadolu Efes, sürdürülebilirlik çalışmalarını Pozitif Etki Planı adı altında yürütüyor. Plan dahilinde yürütülen sistematik çalışmalar sonucunda endekse giren Anadolu Efes, dünya ölçeğindeki sürdürülebilirlik odaklı lider şirketler arasında yer alan ilk Türk şirketi oldu. 

Geleneksel finansal analizlere sürdürülebilirlik kriterlerinin entegre edilmesiyle şirketlerin yönetim kalitesi ve gelecek performans potansiyellerinin daha doğru değerlendirilebileceği mantığıyla oluşturulan DJSI, kalıcı değer yaratan yatırım olanaklarına yönlendirdiği için yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Endekste inovasyon, tedarik zinciri yönetimi, iklim stratejisi ve paydaş ilişkileri gibi birçok farklı sürdürülebilirlik kriteri yer alıyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı Alejandro Jimenez şunları söyledi: 

“Anadolu Efes olarak, kalite ve operasyonel performansta mükemmelliği yakalamayı hedeflerken sürdürülebilirlik önceliklerini de dikkate alarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Pozitif Etki Planımız ile birçok başarıya imza attık. Başarılı performansımızı artırarak sürdüreceğimize ve belirlediğimiz tüm sürdürülebilirlik taahhütlerimizi yerine getirerek gelecek hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.”

Endeks sürdürülebilirlik liderlerini listeliyor

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI), küresel ölçekte uygulanan ilk sürdürülebilirlik indeksi çalışmasıdır. 1999 yılında faaliyete başlayan DJSI, dünya çapında önde gelen şirketlerin yönetim kaliteleri ve potansiyel gelecek performanslarını, geleneksel finansal analizlere sürdürülebilirlik kriterini de entegre ederek değerlendiriyor. Bu sayede yatırımcıları, kalıcı değer yaratabilecek yatırım fırsatlarını belirleyebilmek için daha çok ve daha doğru bilgiye dayalı yatırım kararlarına yönlendiriyor. - See more at: http://www.anadoluefes.com/index.php?gdsayfano=0&gdil=tr&gsayfa=hb&galtsayfa=bbdetay&gicsayfa=&gislem=&gbilgi=72#sthash.QZhsZqfh.dpuf