Yönetim Kurulu

Kayseri’de doğan Tuncay Özilhan, Saint Joseph Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra ABD’de Long Island Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans (MBA) yaptı. 1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başlayan iş yaşamı, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü ve Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü ile devam etti. 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevini, Şubat 2017 tarihine kadar sürdürdü. 2007 yılı Mayıs ayında devraldığı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini halen yürüten Tuncay Özilhan, aynı zamanda Anadolu Vakfı ve çeşitli Anadolu Grubu şirketlerinin de Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2001-2003 yılları arasında TÜSİAD Başkanlığı, 2015-2023 yılları arasında TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevlerini yürüten Tuncay Özilhan, 2024 yılında TÜSİAD Onursal Başkanı oldu. Ayrıca, DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği, Estonya Fahri Konsolosluğu ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanlığı görevlerini de sürdüren Tuncay Özilhan, daha önce DEİK Türk -Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı da yaptı. Tuncay Özilhan, Japon hükümetince takdim edilen en önemli nişanlardan olan, “The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star (Altın ve Gümüş Yıldız, Yükselen Güneş Nişanı)” ve Estonya Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı nişanlarına ve Kazakistan Cumhuriyeti tarafından verilen hizmet madalyasına sahiptir.

Kamil Yazıcı lise eğitimini New York Military Academy’de tamamladıktan sonra 2000 yılında Emory Üniversitesi Goizueta Business School’dan BA derecesi ve 2005 yılında American Institute of Business and Economics’den MBA derecesi almış, 2017 yılında Harvard Business School GMP programını tamamlamıştır. Kariyerine 2000 yılında Anadolu Grubu’nda başlayan Yazıcı, holding oryantasyon programını takiben 2002 yılından itibaren Anadolu Efes’in Rusya operasyonlarında görev almış ve 2008-2011 yılları arasında Tedarik Zinciri Direktörü ve İş Geliştirme Direktörü görevlerini üstlenmiştir. 2011 yılında Efes Vitanta Moldova Genel Müdürü olarak atanmış ve bu görevi 2014’e kadar sürdürmüştür. 2014’te Anadolu Efes Pazar Geliştirme Direktörü olarak atanan Yazıcı, bu görevine 2017 yılına dek devam etmiştir. Kamil Yazıcı, 2017 yılından bu yana Anadolu Grubu holding ve şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili olarak görevine devam etmektedir. İlaveten TAİK (Türk-Amerikan İş Konseyi), TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu), HBS Alumni Board (Harvard Business School Mezunlar Derneği) ve KYYDAŞ (Kamil Yazıcı Yönetim Danışma A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Jason Warner, 1 Ocak 2019’dan bu yana AB InBev’in Avrupa Bölge Başkanı görevini yönetmektedir. 1973 yılında doğan Sayın Warner, hem İngiliz hem de ABD vatandaşıdır ve Birleşik Krallık’taki DeMontfort Üniversitesi’nden Endüstriyel İşletme Çalışmaları Bölümü’nden yüksek derece almıştır. Mevcut görevinden önce, 2015 ve 2018 yılları arasında Kuzey Avrupa İş Birimi Başkanı olarak görev yapmıştır. Temmuz 2009’da AB InBev’in New York ofisine Budweiser’ın Küresel Lideri olarak katılmıştır. Budweiser ile eş zamanlı yürüttüğü Pazarlama Lideri rollerine geçmeden önce Corona ve İnovasyon Lideri rollerini üstlenmiştir. Ayrıca AB InBev’e katılmadan önce The Coca-Cola Company ve Nestlé’de çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlayan Hurşit Zorlu, Toz Metal ve Türk Hava Yollarında çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1984 yılında Anadolu Grubu’na bağlı Efes İçecek Grubu’nda Pazarlama uzmanı olarak göreve başlamıştır. Efes İçecek Grubu’ndaki kariyeri boyunca sırası ile Pazarlama Şefi, Proje Geliştirme Müdür Yardımcılığı, Proje Geliştirme Müdürlüğü, İş Geliştirme ve Yatırımcı İlişkileri Direktörlüğü gibi çeşitli görevler üstlenmiştir. 2000-2008 yılları arasında Efes İçecek Grubu Mali İşler ve Yatırımcı İlişkileri Direktörlüğü, 2008-2013 yılları arasında Anadolu Grubu Mali İşler Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Daha sonra Ocak 2013 tarihinde Anadolu Grubu İcra Başkan Yardımcısı görevini üstlenmiştir. Şubat 2017’den itibaren Anadolu Grubu İcra Başkanı olarak görevini yürüten Hurşit Zorlu, 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla emekli olacaktır. Hurşit Zorlu aynı zamanda, Anadolu Grubu’nun çeşitli şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Anadolu’dan Yarınlara sürdürülebilirlik stratejisi kapsamındaki çalışmalara öncülük eden Zorlu, Grubun Sürdürülebilirlik Komitesi’ne de başkanlık yapmaktadır. DEİK Yurt Dışı Yatırımlar İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD)’nde Yüksek İstişare Konseyi Üyesi olan Zorlu, 2015-2017 yılları arasında Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD)’nin 8. dönem başkanlığını da üstlenmiştir.

Tuğban İzzet Aksoy, Avusturya Lisesi’ndeki eğitiminin ardından ABD’de Oglethorpe Üniversitesi İşletme ve Uluslararası Finans Bölümü’nden mezun olmuştur. Profesyonel iş hayatına 1996 yılında Anadolu Endüstri Holding A.Ş. Mali İşler Başkanlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak başlayan Aksoy, Aralık 1998’de Alternatifbank Hazine Departmanı’nda Kıdemli Broker olarak görev almıştır. Beş yıllık görevinin ardından Haziran 2003’te Anadolu Endüstri Holding A.Ş.’nin Hazine ve Risk Yönetimi Departmanı’nda Kurumsal Finansman ve Risk Yönetimi Müdürlüğü görevini üstlenen Aksoy, Nisan 2008’de İş Geliştirme Başkanlığı’nda Koordinatör Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2009 yılından Nisan 2019’a kadar Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörü olarak görev yapan Aksoy, çeşitli Anadolu Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya devam etmektedir. Alanında profesyonel eğitim ve seminerlere katılan Aksoy aynı zamanda, TÜSİAD ve TOBB enerji gruplarında üye olarak yer almakta ve Türkiye Jokey Kulübü yönetim kurulu üyeliği görevini de yürütmektedir. 2016 yılından bu yana Gürcistan Fahri Konsolosu olarak görev yapan Aksoy ayrıca Gürcistan Devleti Üstün Hizmet Madalyası’na sahiptir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İşletme üzerine lisans eğitimini tamamlayan R. Engin Akçakoca, kariyerine 1974’te bankacılık sektöründe başlamış; 1986-1991 yılları arasında Koç-Amerikan Bankası Genel Müdür Yardımcılığı, 1991-2000 yılları arasında ise Koçbank A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir. Akçakoca, 2001’de Bakanlar Kurulu kararıyla geniş bir bankacılık sektörü yeniden yapılandırma programından sorumlu olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı’na getirilmiştir. 2004 yılından beri danışmanlık yapan Akçakoca evli, iki çocuk ve iki torun sahibidir.

Beliz Çevik Chappuie, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Indiana Üniversitesi’nde finans alanında yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra 2001 yılında Amerika Kaliforniya Eyaleti Denetim ve Değerlendirme Bölümü’nde finans üzerine çalışma hayatına başlayan Chappuie, halen Kaliforniya Eyaleti Kamu Çalışanları Emeklilik Sistemi’nde yönetici olarak görevini sürdürüyor. Yatırım ve finans alanlarında 20 yıldan fazla tecrübeye sahip olan Beliz Çevik Chappuie aynı zamanda Yeminli Mali Müşavir ve Bilgi Sistemleri Denetçisi sertifikasına sahiptir.

1968 yılında İstanbul’da doğan Lale Saral Develioğlu, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olmuş, Rensselear Polytechnic Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır. Profesyonel kariyerine 1992 yılında Unilever’de başlayan Develioğlu, 1998-2003 yılları arasında bu kurumda Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütmüştür. 2003 yılının sonunda Turkcell’de çalışmaya başlayan Develioğlu, 2006-2011 yılları arasında aynı kurumda Bireysel Müşteriler ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2011-2014 yılları arasında da Grup Şirketleri ve Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev üstlenmiştir. Lale Develioğlu 2015’te Yıldız Holding’e geçmiş ve Yıldız Holding’in İngiltere merkezli global atıştırmalık şirketi pladis’in Global Pazarlama Başkanlığı’nı 2018’e dek yürütmüştür. Develioğlu Türkiye, Orta Doğu, BDT Ülkeleri ve Avrupa’da telekomünikasyon, teknoloji, hızlı tüketim, gıda, dayanıklı tüketim ve perakende alanlarında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin Yönetim Kurullarında Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Halen Aksa Akrilik, Coca-Cola İçecek, Anadolu Isuzu ve Nobel İlaç’ta Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Aynı zamanda stratejik danışman ve mentor olarak şirketlere destek vermektedir. Develioğlu, 2009’da Türkiye’nin en iyi Pazarlama Yöneticisi seçilmiş; 2014 yılında “Fark Yaratan Kadınlar/Women to Watch” ödülünü almış ve 2018 yılında Global Creativepool Annual listesine “Top 25 CMOs” olarak girmiştir. 6 yıl boyunca Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu ve Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği’nin kurucularındandır ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yapmıştır. Aynı zamanda, Karar Verdim isimli iş ve anı kitabının da yazarıdır. Develioğlu, SPK Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan bağımsız üye kriterlerinin tümünü karşılamaktadır.

1956 yılında Denizli’de doğan Bekir Ağırdır, 1979 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1980-1984 yılları arasında Bilsan Bilgisayar Malzemeleri AŞ’de Satış Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı; 1984-1986 yıllarında Meteksan Ltd. Şirketi’nde Satış Koordinatörü; 1986-1996 yıllarında Pirintaş Bilgisayar Malzemeleri ve Basım Sanayi A.Ş.’de Genel Müdür; 1996-1999 yıllarında Atılım Kağıt ve Defter Sanayi AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı ve 1999-2003 yıllarında PMB Akıllı Kart ve Bilgi Teknolojileri AŞ’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 2003-2005 yılları arasında ise Tarih Vakfı’nda önce Koordinatör, sonra Genel Müdür olarak çalışmıştır. 2005-2022 yıllarında KONDA Araştırma ve Danışmanlık Limited Şirketi’nde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi, 2022 Haziran ayından bu yana Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Yanındayız Derneği, Demokratik Cumhuriyet Programı ve EYMİR Kültür Vakfı Kurucu Üyesi, ODTÜ Mezunlar Derneği Üyesi, Oksijen Gazetesi yazarı ve T24 İnternet Gazetesi yorumcusudur. Sn. Bekir Ağırdır, SPK Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan bağımsız üye kriterlerinin tümünü karşılamaktadır.

Didem Gordon, 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş, San Diego State Üniversitesinde Finans/MBA programını bitirmiştir. 2003 yılında, CFA Enstitütüsü ve Harvard Universitesi ortaklığında sunulan Yatırım Yönetimi programını tamamlamıştır. Profesyonel kariyerine 1989-1992 yılları arasında Mitsui Manufacturers Bankası’nda Kurumsal bankacılık bölümünde başlayan Gordon, 1992-2016 arasında Türkiye’de bankacılık ve sermaye piyasalarının önde gelen yerli ve yabancı ortaklı banka ve yatırım kurumlarında üst düzey yönetici olarak rol almıştır. Bankacılık sektöründe, Koçbank ve Yapı Kredi Bankasında Genel Müdür Yardımcılığı, yatırım kurumlarında da Finansinvest, Koç Portföy, Yapı Kredi Portföy’de CEO, Ashmore Portföy’de CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı, Yapı Kredi Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Başkanı, ve Yapı Kredi Yatırım’da da Yönetim Kurulu ve Kredi Komitesi üyeliği görevlerini yürütmüştür. 30 yılı aşan kariyerinde, Türkiye’nin gelişmekte olan piyasalar arasında konumunu güçlendirecek oluşumların hayata geçirilmesine odaklanan Gordon, Kurumsal Yönetim düzenlemeleri ve Endeksi, Yatırım Profesyönellerinin Lisanslama kriterleri, Etik Kurallar ve Profesyönel Standartlar, Sürdürülebilirlik Endeksi, Finansal Okuryazarlık, Yurtiçi Tasarrufların artırılması alanlarında çeşitli komite ve think-tank’lere katkıda bulunmuştur. Bu dönemde, Borsa İstanbul’da Denetim Komitesi üyesi olarak çalışmış, TKYD’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mevzuat ve Vergi Komitesi Başkanı olarak, mevcut Sermaye Piyasası Kanunu’nun oluşumunda sektör temsilcisi olarak çalışmıştır. Türkiye Sermaye Piyasası Birliği’nde Yönetim Kurulu üyeliği ve SPL (Sermaye Piyasası Lisanslama, Sicil ve Eğitim Kuruluşu)’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. 2016 -2018 yılları arasında ABD ve İngiltere’de girişim sermayesi ve özel sermaye fonlarında Kıdemli Danışman’lık yapan Gordon, 2018 yılında gelişmekte olan pazarlardaki etki yatırımı projelerini ve teknoloji girişimlerini desteklemek için Estonya’da Phaida Ventures’ı kurmuş ve etki odaklı projelere danışmanlık ve mentörlük yapmaktadır. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyeliğini 2023 yılından bu yana sürdürmekte ve Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanımı San ve Tic. A.Ş. (Link) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. CFA Enstitütüsü ESG (Çevre, Sosyal, Kurumsal Yönetim) Yatırım Sertifikası bulunan Gordon, Sermaye Piyasaları 3. Seviye ve Türev Lisanslarına sahiptir.

İlhami Koç, Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans derecesine sahiptir. İlhami Koç, yatırım bankacılığı, sermaye piyasaları, girişim sermayesi ve sigortacılık da dahil olmak üzere yönetim ve finans alanında 35 yıldan fazla deneyime sahiptir. Ülkemizin önde gelen finansal kurumlarında üst düzey yönetici olarak görev yapmış; çeşitli yerel ve uluslararası kuruluşlarda gönüllü görevlerde bulunmuştur. Profesyonel kariyerine 1986 yılında Türkiye İş Bankası'nda müfettiş olarak başlayan Koç, İş Bankası'nda kurumsal finansman ve sermaye piyasalarında birçok rol üstlendikten sonra, 2001 yılında İş Girişim Sermayesi A.Ş.’nin kurucu genel müdürlüğünü üstlenmiş; sonrasında 2002-2013 yılları arasında Türkiye'nin en büyük yatırım bankacılığı kuruluşu olan İŞ Yatırım'da 11 yıl genel müdür olarak görev yapmıştır. 2013-2016 yılları arasında Türkiye İş Bankası A.Ş.’inde genel müdür yardımcılığı görevini üstlenen İlhami Koç, 2016-2019 yılları arasında Anadolu Sigorta'nın genel müdürü olarak görev yapmıştır. İş Bankası Grubu’ndan emekli olduktan sonra 2019 yılında EY Türkiye’ye partner olarak katılan Koç, halen EY bünyesinde kurumsal finansman konusunda danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Koç, kariyeri boyunca birçok halka arz, özelleştirme, şirket satın almaları ve girişim sermayesi yatırımlarını yönettiği gibi menkul kıymetlerin alım-satımı ve portföy yönetimi ile de ilgilenmiştir. Türkiye, İngiltere, Almanya ve Rusya'daki çok sayıda şirketin yönetim kurullarında üyeliklerinin yanı sıra, Türkiye'deki sermaye piyasalarının öz düzenleyici kurumu olan Türk Sermaye Piyasaları Birliği'nin 2014-2018 yılları arasında başkanı olarak görev yapmış ve bu kurumu Uluslararası Menkul Kıymetler Birliği Yönetim Kurulu'nda temsil etmiştir. Koç, Mayıs 2019'da Euromoney tarafından CEE bölgesindeki dönüşümün mimarlarından biri olarak seçilmiştir. İlhami Koç ayrıca Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği ve Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.